Største humanitære krisene i verden i dag

Dette emnet må dessverre skrives om, fordi det eksisterer mange situasjoner, eller kriser, i verden. Mange av de er ganske ukjente for de fleste av oss, helt til de plutselig kommer på nyhetene og man blir sjokkert over hva som foregår i verden og hvordan mennesker kan behandle hverandre slik. Kriser kan komme på ulike måter, ikke bare via krig, selv om det ofte er en utløsende faktor for mye av hva som skjer, dessverre. Så her og i et par andre blogginnlegg tenkte jeg å rette fokus mot disse, slik at vi faktisk har litt oversikt over hva som skjer.

Den første, og kanskje mest kjente krisen er det som skjer i Syria. Det er et land som har vært i borgerkrig i snart åtte år, og det ser dessverre ikke ut som om det kommer til å slutte med det første. Nesten tre millioner syrere lever i områder som blir definert som under angrep, eller som ikke kan nås, av FN, og hvor kjemiske våpen blir brukt. Det er fem millioner som har flyktet, til Europa og Tyrika hovedsaklig, og det er rett og slett en fryktelig situasjon.

I den Demokratiske Republikken i Kongo så foregår det noe som ikke veldig mange vet om. Nesten 2 millioner mennesker har forlatt sine gårder og landsbyer i flukt fra vold, alt på grunn av at president Joseph Kabila ikke vil gå av, noe som grunnloven krever. Det er mer enn 13 millioner mennesker i DRC som behøver humanitær assitanse og beskyttelse, det er en økning på seks millioner fra begynnelsen av 2017. Det ser heller ikke ut som om de får hjelp fra det internasjonale samfunnet, spesielt økonomisk, så at lokalbefolkningen sliter er uten tvil veldig dramatisk.

Les mine andre innlegg for å lese om flere humanitære katastrofer i verden i dag.