Største humanitære krisene i verden i dag – fortsettelse

I Yemen så pågår det en så dramatisk situasjon at det er vanskelig å fatte. Situasjonen er slik fordi Saudi-Arabia har gått til krig mot landet og tallene er bare deprimerende. Et land som har 30 millioner innbyggere, har 8,4 millioner mennesker som lever på sultgrensen, noe som betyr at de kan dø av sult, inkludert 400 000 barn som lever av akutt underernæring. Flere tusen sivile har blir drept og det er en koleraepidemi som har drept flere tusen mennesker. Rett og slett tragisk.

Situasjonen i Sør-Sudan er ganske tragisk, Sør-Sudan er et ganske nytt land, og det har vært i nesten konstant krig helt siden opprettelsen av landet. Det er mange ulike stridende parter og det er utrolig vanskelig å få en oversikt over hva som foregår. Det er vanskelig for det internasjonale samfunnet å gjøre noe, men når en tenker på at neste to tredeler av befolkningen behøver humanitær assistanse så ser man at noe bør blir gjort ganske raskt. Det hjelper ikke at regjeringen har satt skatter på hjelpeoperasjoner! Hvor kynisk og rett og slett ondt er ikke det!?

Noe som fører oss til verdens mest ulykkelige land i 2017. Det er naboen til DRC, Den Sentralafrikanske Republikken. Det er over 600 000 mennesker omplassert på grunn av krig, to millioner som er i sult og flere hundre tusen som bare har forlatt landet. I tillegg så er det farlig å være en hjelpearbeider, da 14 ble drept i 2017. Det har gjort i sin tur at mange organisasjoner ikke tør å sende hjelp. Igjen så er krig årsaken, og noe av det er religiøst men det har mer å gjøre med politkk og allianser å gjøre. Det er rett og slett synd at naturressurser skal føre til at folk dreper hverandre, men det er tilfellet i verdens mest ulykkelige land.